Jak uvařit výbornou BRAMBORAČKU

Cibulku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ostatní zeleninu a také houby očistíme a nakrájíme. Houby namočíme. Pokud je houbová sezóna, použijeme samozřejmě houby čerstvé.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme hladkou mouku a osmažíme dozlatova. Pak zalijeme 1,5 l vody, rozšleháme a uvedeme do varu. Do základu přidáme nakrájenou zeleninu, brambory a předem namočené houby.

Bramboračku vaříme, dokud není všechno měkké. Polévku dochutíme prolisovaným nebo jemně nasekaným česnekem, podle chuti osolíme, přidáme majoránku a bramboračku už jen krátce povaříme.

Bramboračku můžeme podávat ihned po uvaření, ale lze ji nechat i rozležet, bude ještě lepší, když se chutě všech surovin krásně propojí. Bramboračka podle tohoto receptu je vhodná i pro vegetariány.

Štítky: jídlo bramboračka bašta oběd

Přidáno: 15.05.2025 22:04